hart

Palliatieve zorgen aan huis

Het is niet niks: weten dat je niet meer beter wordt. Gewoon thuis kunnen zijn, is één van de dingen die veel mensen belangrijk vinden. Wat is er nog mogelijk? Wat heb je nodig? Wat wil je graag? Voor palliatieve zorgen is er geen vast plan. Iedereen denkt anders na over deze periode. En iedereen heeft andere noden. Bij Curamus denken we graag met je mee. Zodat je comfortabel thuis kan blijven dankzij palliatieve zorgen aan huis.

nurse-putting-drip-arm-her-patient

Wat houdt dat in, palliatieve zorgen?

Eerst en vooral: zorgen dat jij je comfortabel voelt. Pijn en mogelijke andere ongemakken volgen we nauwgezet op. We werken daarvoor samen met je arts. Er gaat veel aandacht naar pijnobservatie en -behandeling. Denk aan het klaarmaken en toedienen van medicatie. Als thuisverpleegkundige kunnen we je ook helpen bij hygiënische zorg zoals haren wassen, aankleden, … Daarnaast kunnen we ook sondevoeding toedienen, infuusleidingen bewaken, verbanden verwisselen, …

Meer dan lichamelijke zorg

Verwerken dat je ongeneeslijk ziek bent, is niet makkelijk. Voor jezelf en voor je omgeving. Als thuisverpleegkundige staan we naast je. We luisteren naar je zorgen en vragen en staan jou en je familie bij. We hebben oog voor hoe jij je voelt en we zijn graag je klankbord.

Praktisch: palliatief statuut

Om palliatieve thuiszorg mogelijk te maken, kan je huisarts een palliatief statuut aanvragen om tegemoet te komen in de kosten. Je hebt dan recht op een volledige terugbetaling van het remgeld dat je moet betalen aan je huisarts, je kinesist én de thuisverpleging. Je krijgt ook een tegemoetkoming in de kosten van medicatie en verzorgingsmiddelen.

hart

Wil je een beroep doen op Curamus voor palliatieve zorg aan huis?

Onze warme verpleegkundigen zoeken samen met jou naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Jouw wensen en behoeften staan centraal. Daarom komen we graag langs voor een eerste kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt.

Onze regio's

Curamus-map-juli-2024 (1)